כאשר אנו עושים משהו אנו חייבים להבטיח כי אנו עושים זאת נכון.
קחו למשל נהיגה ברכב, אנו חייבים להבטיח כי הנהיגה תהיה על פי החוק ולא תפגע באנשים אחרים.
אותו דבר אפשר לומר על תיקון בעיית חשמל בבית שלנו, אנו חייבים להבטיח כי נתקן את הבעיה בצורה הטובה ביותר וזה משהו שאסור לנו להתפשר עליו.
אותו דבר אפשר לומר על פתיחת תיק גירושין.
אנו חייבים להבטיח כי הפתיחה תהיה כמו שצריך וזאת בכדי להבטיח כי התיק שלנו יתנהל בצורה טובה.
אם אתם רוצים לפתוח תיק גירושין אתם צריכים לקרוא את ההוראות של בית הדין לענייני משפחה ושל בית הדין הרבני וכך תפתחו את התיק בצורה הטובה ביותר שיש וללא תקלות א פגמים וזה שווה המון.
האם עדיף לנו להתגרש ברבנות או בבית דין לענייני משפחה?
ישראל היא מדינה בה אין הפרדה בין דת ומדינה ולכן יש בתי דין רבניים המסתמכים על ההלכה ועל הדת. לעומת זאת יש גם בתי דין לענייני משפחה השופטים על פי החוק מדינת ישראל. לכן עולה השאלה אצל רבים איפה עדיף להתגרש? אם כן אתם צריכים להבין כי אין כאן חוק כתוב האומר כי בתי דין לענייני משפחה עדיפים על פני רבנות. יש מקרים רבים בהם עדיף ללכת לרבנות ויש מקרים רבים אחרים שבהם עדיף ללכת אל בית הדין לענייני משפחה. כל מקרה לגופו וכל מקרה שונה מאחר ולכן אי אפשר לומר כי עדיף לפתוח את התיק בבית דין רבני או בית דין לענייני משפחה.
מהו שירות הסיוע ליד בתי הדין והרבנות?
לא רבים מודעים לכך אך לאחר פתיחת תיק גירושין אתם מוזמנים ליחידת הסיוע של בתי הדין. ביחידה יושבות עובדות סוציאליות ועורכות דין אשר מטרתם לסייע לכם להגיע להסכם פשרה בגירושים וכך לחסוך את ההליך היקר בבית הדין לענייני משפחה או בבית הדין הרבני. עליכם להבין כי פשרה היא דרך מצוינת לחסוך כסף לשני הצדדים ולהגיע להסכם אשר שני הצדדים יסכימו עליו. שירות הסיוע הוא כלי רב עוצמה וכדאי לעשות בו שימוש אם אתם רוצים להגיע להסכם אשר לא מקפח אתכם אך שומר על הכבוד של הצד השני ומבטיח כי אף צד לא יקופח.
אם אני פונה אל שירות הסיוע האם כדאי לי להתייעץ עם עורך דין?
עליכם לדעת כי פניה אל שירות הסיוע לא אומרת שלא כדאי לכם להתייעץ עם עורך דין. מה שאתם צריכים לעשות זה להגיע לטיוטת הסכם ביחידת הסיוע ואז ללכת עם ההסכם הזה לעורך דין אשר ישמור על הזכויות שלכם. לאחר מכן תחזרו ליחידת הסיוע ושם תגיעו להסכמה עם הצד השני על סמן ההערות שהעורך דין שלכם נתן לכם.